Полицейска акция иззе големи количества контрабандни цигари и тютюн

Проверките са извършени в частни домове, търговски обекти и пазари

При мащабна акция на плевенската полиция са иззети 373 кутии с цигари без бандерол, 3,300 кг насипен тютюн и 12 броя х 200 къса заготовки за цигари "Магнус". На 7 и 8 април са извършени проверки в частни домове, търговски обекти и пазари.

На 8 април в 11:10 часа служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", сектор "Противодействие на криминалната престъпност» и РУП - Пордим при ОД на МВР - Плевен са извършили проверка в къща в село Обнова. Домът е собственост и обитаван от 38-годишен. Установени са 9 кутии с цигари без акцизен бандерол, от следните марки: "Business royals" - 5 кутии и "President slims" - 4 кутии. За предадените акцизни стоки без бандерол е изготвен протокол и предстои съставянето на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. За времето от 9 до 16 часа на 8 април са извършени проверки на територията на пазар в Плевен. Установени са улични търговци от Буковлък. От 44-годишна са иззети 6 плика, съдържащи тютюн с общо тегло около 0,700 кг и 4 броя х 200 къса заготовки за цигари "Магнус". В 39-годишна са намерени 6 плика, с тютюн с общо тегло около 0,700 кг и 8 броя х 200 къса заготовки за цигари "Магнус". Намерен е до кафе-машина без надзор кашон с 1.900 кг тютюн. Съставени са два акта по Наредба № 14 на община Плевен. За същия ден в град Левски за периода 09.30 до 10.30 часа е проведена полицейска операция за ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол. При извършено претърсване и изземване в частен дом, от 59-годишна са намерени и иззети 137 кутии с цигари марка "Bon international" и 53 кутии цигари с марка "Capital slims" - без акцизен бандерол. Уведомен е дежурен прокурор при РП Левски. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 7 април за периода 16:00 - 16:30 часа в Плевен е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и сектор "Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР - Плевен за ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол. При извършена проверка в търговски обект – магазин в Плевен, с продавач 49-годишна от същия град, са установени 68 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките - "Rgd" - 5 кутии, "Capital slims" - 4 кутии, "President super light slims" - 31 кутии, "President" - 12 кутии и "Swisse black" - 16 кутии. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. Уведомен е разследващ полицай и по случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. В същия ден за периода от 16:30 - 17:00 часа при извършена проверка в частен дом в Плевен, обитаван от 74-годишен, са намерени 106 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките - "King red" - 19 кутии, "Capital slims" - 50 кутии, "President super light slims" – една кутия, "President" - 10 кутии и "Swisse black" - 26 кутии. По време на проверката мъжът е заявил, че акцизните стоки в жилището са негови и ги е предал с протокол за доброволно предаване. За констатираното в хода на проверката е уведомен разследващ полицай. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.