Положиха началото на Капсулата на времето, пазена от крехка върба (Снимки)

Областният управител Ралица Добрева и Жени-Герб засадиха символичното дръвче

20 върби и послание за идните поколения поставиха днес дамите от женската организация на партия ГЕРБ на пл. „Иван Миндиликов“ в Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Не искаме да се обръщаме с гняв назад и да гледаме със страх напред, затова решихме да сложим многоточие за тези, които идват след нас”, каза Диана Данова – член на НИС на Жени ГЕРБ. Тя, заедно с областния координатор на партията Даниела Гонкова, областният управител на Плевен Ралица Добрева, секретарят на женската организация Десислава Панталеева и общинският съветник от ГЕРБ Любка Костова засадиха първите от общо 20 върби на пл. „Иван Миндиликов“.

От Жени ГЕРБ уточниха, че изборът на точно този тип дръвчета не е случаен. Търсена е дълбока символика и смисъл. „Младата и нежна върба е символ на новия живот, на женското начало, на пролетта. Не е тайна, че тя е смятана за пазител от уроки, затова ние искаме да отправим чрез нея послание към идните поколения да пазят Плевен и да го обичат”, каза още Диана Данова.

Върбата, под която днес бе положена капсулата на времето, бе осветена от отец Любен, който благослови начинанието на Жени ГЕРБ и се помоли дръвчето да расте здраво и силно и да брани „ ценното послание” в корените си. „В туптящия ритъм на поникващи треви и разлистени млади върби мечтите ни политат към вълшебните прегръдки на времето, за да разцъфтят. Мечти за възродена човечност и благоденстващ Плевен, в който младите ще градят своя дом, а възрастните ще достигат житейския си предел с достойнство. Небето над нас е набраздено с полети. В тях духът на Плевен, съхранил паметта за хиляди копнежи и възторзи, за неуморни съзидателни усилия.”, се казва в посланието към идните поколения.

Капсулата на времето бе положена от областния управител Ралица Добрева и от Диана Данова - член на НИС на Жени ГЕРБ и ще бъде отворена на 18 април 2065 година.