Плевенчанка влезе в програмата "Спортни таланти"

"Еврофутбол" обяви имената на 25-те призьори

"Еврофутбол" обяви имената на 25-те призьори по програма "Спортни таланти". Те са представители на общо 16 вида спорт – лека атлетика, кану-каяк, ветроходство, джудо, самбо, художествена и спортна гимнастика, конен спорт, академично гребане, атлети с нарушено зрение и параолимпийци, тенис на маса за хора с увреждания, борба, мотокрос, плуване и сноуборд.

Сред тях е и плевенчанката Десислава Георгиева, която за втора поредна година ще бъде подпомогната от букмейкъра. Тя е родена в Плевен, където стартира кариерата си по академично гребане, но семейството й се мести по-късно в Пловдив заради по-добрите спортни условия. Теодор Тонков, най-добрият приятел на родителите на Деси, бивш гребец, я насочил. Казал й, че има качествата да стане световна и олимпийска шампионка.

25-те имена бяха избрани измежду 180 състезатели в индивидуалните спортове. Всеки един от тях получи символичен чек със сумата на финансирането от българския букмейкър.

"Еврофутбол" дава шанс на младите спортисти да имат по-качествена подготовка, по-добра екипировка, подпомага ги за провеждането лагери в България и чужбина, както и за участие в международни състезания.