Кметът на Враца призова за гражданска акция срещу вандалите

Мисия

13-04-2015, 09:55

Снимка:

Архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Да се публикуват сигнали и снимки в социалните мрежи, предлага той

Властите във Враца призоваха гражданите на помощ срещу вандалите, които нанасят големи щети на града, съобщава БНР. Само от изпочупени лампи общината губи хиляда лева месечно.

Случаите на кражби и унищожаване на публично имущество рязко са се увеличили, алармира кметът на община Враца Николай Иванов: "Изключително сериозен става проблемът с вандализма на публичната собственост. Примерите за него са ежедневни и са пред очите на всички. Почти няма ден, в който да няма изпочупено осветление в подлезите. Служителите от звеното "Улично осветление" непрекъснато се налага да ги подменят, като това ни струва на месец около хиляда лева. Масово се увреждат пътни знаци, крадат се пейки. Непрекъснати сигнали с капаци на шахти, разбити контейнери и запалени от контейнерите за разделно сметосъбиране"

От вандализма не са пощадени и паметници, нови детски и спортни площадки и места за отдих. "Искам чрез вас да апелирам за една по-голяма гражданска нетърпимост и се надявам чрез вас и моля за помощ, защото всички усилия, включително и чрез данъците, които плащаме, ще бъдат без успех". С тези думи Николай Иванов призова врачани да използват социалните мрежи за изобличаване на вандалите.