Масов бой в Кнежа: Въоръжени с бухалки, тръби и стикове за голф смазаха роми от бой

Полицаите викали подкрепление от Плевен

Четирима роми от Бяла Слатина са жестоко пребити и настанени в болница след масов бой в Кнежа навръх Великден. Случаят се разследва, съобщи bTV. Според потърпевшите напрежението ескалирало в самото полицейско управление на Кнежа, а униформените са били принудени да викат подкрепление от Плевен.

Пет ромски семейства от Бяла Слатина празнували в зоопарка на Кнежа, когато двама непознати направили забележка по-големите момчета да слязат от люлките.

„Дойдоха при мене, на колко години си, и докато го каза, вече ме беше ударил с юмрук в лицето”, обясни Йохан Божанов. Родителите реагирали. „Аз посегнах и го ударих тоя, който е ударил него, и тогава те започнаха да бият нас, оттук дойде всичко”, разказа Мато Матов, чичо на Йохан.

Въоръжени с бухалки, тръби и стикове за голф, нападателите с още свои хора се нахвърлили върху автомобилите на ромите.

„Децата вътре пищят, реват, направо беше някакъв ужас, в момента, в който удариха стъклото на страничната врата, стикът за голф се троши и ме удря тука в главата”, каза Матов.

Боят се пренасъл и в полицейското управление в Кнежа, където вместо да утихне, напрежението ескалирало.

„Оттам нататък се явиха четири-пет човека с тръби и започнаха бой. Полицаите изобщо не реагираха, единия полицай даже го повалиха, а тези, които бяха задържани, аз не знам, как може арестант да изскочи отвътре и да започне да се бие наново”, заяви и Емил Димитров, който е общински съветник от Бяла Слатина.

16-годишният Стивън е преследван из улиците на Кнежа и впоследствие жестоко пребит. Друг е със счупена челюст.

На двама от нападателите днес ще се иска задържане под стража. Но според потърпевшите основният инициатор, на име Аксим, е на свобода. Той отказа коментар. От полицията също запазиха мълчание.