Прибраха 674 кутии цигари без бандерол от управителка на магазин

Уведомен е дежурен прокурор в РП - Кнежа

На 14 април 2015 година за периода 11:00 - 11:30 часа по линия "Акцизни стоки" е проведена специализирата операция от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", сектор "Противодействие на криминалната престъпност» и 01 РУП при ОДМВР – Плевен.

В хода на акцията е извършена проверка в търговски обект – магазин в град Искър и е констатирано, че се съхраняват 27 кутии с цигари без акцизен бандерол от различни марки. При последваща проверка в жилище, обитавано от 43-годишната управителка са установени още 647 броя кутии с цигари без бандерол. По време на проверката жената е заявила, че намерените в търговски обект и в жилището и акцизните стоки са нейни и съответно ги е предала с протокол за доброволно предаване.

Общо установените цигари без бандерол са 674 кутии от количества и марки, както следва: "President" - 430 кутии, "President slims super lights" - 60 кутии, "Capital slims" - 85 кутии, "Swisse blasck" - 72 кутии и "Brass" - 27 кутии. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Кнежа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.