Мащабна полицейска акция иззе над 50 кутии незаконни цигари

Проверките са извършени в търговски обекти и в домове

На 15 април в област Плевен е проведена мащабна полицейска операция по линия «Акцизни стоки. В 10:20 часа служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", сектор "Противодействие на криминалната престъпност", 01 РУП и 02 РУП при ОД МВР - Плевен са извършили проверка в търговски обект в Плевен. 68-годишната продавачка доброволно е предала 11 кутии с цигари без акцизен бандерол от следните марки: "RGD" - 4 кутии и "Capital slims" - 7 кутии. Изготвен е протокол и предстои съставянето на акт по ЗАДС.

На 15 април за времето от 14 до 16 часа са извършени проверки на физически и юридически лица в Червен бряг. В търговски обект - магазин в Червен бряг, в складово помещение в полиетиленова чанта са намерени 3 кутии с цигари без български акцизен бандерол с марка "Мерилин". Цигарите са доброволно предадени от 43-годишната управителка. За престъпление по чл. 234 от НК продължава работата.

Същият ден от 14 до 15:30 часа е извършена проверка на магазин в село Бъркач. Намерени са 19 кутии с цигари - 4 кутии с марка „Pineblue“, 8 кутии с марка «R.g.d» и 7 кутии с марка «Slimseva». Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване от 25-годишен продавач консултант в обекта, който е заявил, че цигарите са негови.

Около 9 часа при проверка в дом в село Лазарово, 70-годишният собственик е предал на служители от РУ МВР - Кнежа акцизни стоки - цигари, без акцизен бандерол от марката "Raquel" - 10 кутии, "Swisse" - 7 кутии и "R.g.d" - 2 кутии. По случая е образувана преписка.