Зам.министърът на здравеопазването ще уважи тържествената вечер на УМБАЛ - Плевен

Ще бъдат връчени плакети за заслуги за развитието и утвърждаването на болницата

Taзи вечер от 18 часа в ДКТ „Иван Радоев ”Университетска многопрофилна болница за активно лечение Д-р Георги Странски” – Плевен с тържествена вечер ще отбележи 150 години от основаването.

Ще бъде направена историческа мултимедийна презентация. Предвидени са поздравления и поздравителни адреси. Плакети за заслуги за развитието и утвърждаването на болницата ще бъдат връчени от изпълнителния директор на болницата доц. Д-р Цветан Луканов на лекари и специалисти по здравни грижи, предложени от началниците на клиники и отделения. Три са плакетите за изключителни заслуги.

На тържествената вечер ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание, която ще прочете поздравителен адрес от името на Председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, Д-р Ваньо Шарков, зам.- министър на здравеопазването, народни представители, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, областният управител Ралица Добрева, ректорът на МУ – Плевен проф. д-р Славчо Томов, почетният ректор на МУ – Плевен проф. д-р Григор Горчев, директори на Университетски и областни болници, ректори на Медицинските вузове в страната. Бивши и настоящи служители на болницата.

Празничната вечер ще завърши с концерт на Музикалното училище „Панайот Пипков”.