Елена от Тръстеник: Сякаш и емоцията ми изгоря в пожара

"25 години труд отидoхa на вятъра", сподели семейството, останало без дом

Преди броени дни ви известихме за петчленното семейство, което остана без покрив над главите си след пожар в Тръстеник. От огнената стихия са останали само голите стени на двуетажната къща - изгоряли са документи, техника, дрехи...

Павлинка Пантелеева разказа пред btv, че на 14 април всичко било спокойно. Попълвала CV за кандидастване за работа. По едно време се оказало, че в съседната стая телевизор втора употреба е предизвикал пламъци. "Обадихме се на комшиите, те наскочиха и опитаха с маркучи да загасят пожара. Пожарната дойде много късно, след около 40-50 минути", сподели жената.

"Най-големият страх ми беше заради детето. Взех едно одеало, пових го и излезнахме. Шокът продължава. Аз по принцпип съм много емоционален човек, но в момента съм като желязо, сякаш и емоцията ми изгоря в пожара", сподели и Елена Пантелеева, отбелявайки, че паниката и неочакването от такова нещо е довело до наистина огромен шок.

В момента семейството е отседнало в съседи. Получили са голяма помощ от познати и непознати. Бебето е осигурено с всичко необходимо. Най-голямата нужда в момента, която изпитват е от строителни материали.

"25 години труд отидoхa на вятъра. Казват ми хората, че може да стане по-добре, но няма да е моето, няма да е така сладко", допълни Павлинка, която също отправи благодарности към всички, станали съпричастни към историята им.