Близо 11 000 са подадените годишни данъчни декларации в НАП-Плевен

Остават 6 дни за деклариране на доходи и внасяне на данъка

Шест работни дни остават до 30 април - крайният срок за деклариране на доходи получени през 2014 година, както и за внасяне на дължимия остатък без лихва. Ставката за годишно облагане на доходите е непроменена - 10%, информират от НАП.

Данъчните декларации се подават от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в компетентната дирекция на НАП - по постоянен адрес за физическите лица. Тя може да се подаде по Интернет, с персонален идентификационен код (ПИК), по пощата с обратна разписка или на място в определени пощенски станции, където служителите на "Български пощи" издават входящ номер. На интернет страницата на НАП ще намерите и декларация за облагане на доходите с баркод, която автоматично изчислява дали дължите или сте надвнесли данък.

До 21 април в офис на НАП Плевен са подадени над 10 900 броя годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица, които са съпоставими със същия период през 2014 г. От тях 1 563 броя са подадени с електронен подпис, 918 броя с ПИК и 448 са с баркод. Салонът за обслужване на клиенти в офиса работи без прекъсване на обяд, за да могат гражданите, които са на работа, да бъдат обслужени по време на обедната им почивка.

Клиентите на НАП могат да платят данъка върху доходите без такса превод на банковото гише в офис Плевен на ул.“Дойран“ № 43.