Плевенчани в битка за "Спортен талант на публиката"

Най-сериозен е проектът на параолимпиеца Михаил Христов

На 20 април стартира гласуването за Спортен талант на публиката в сайта на Еврофутбол www.eurofootball.bg, като за приза ще се борят общо 154 състезатели от три възрастови групи. След като преди дни станаха ясни имената на 25-те победители в четвъртото поредно издание на едноименната програма, сега и останалите ще имат възможността да се преборят за финансиране от букмейкърската къща. 

Няколко плевенчани участват със свои проекти.

Параолимпиецът Михаил Христов кандидатства с проект на стойност 5000 лв. Той цели класиране в призовата тройка на двете Световни първенства - в Сочи и в Катар и покриване на норматив за Олимпийските игри в Рио де Жанейро в дисциплините скок дължина и 100 метра гладко бягане.

Лекоатлетът Тихомир Иванов участва с проект на стойност 3520 лв. Целта му е класиране в призовата тройка на скок височина с резултат 230 см на Европейско първенство до 23 г.; финал с резултат 232 см на Световно първенство; покриване на норматив за участие в предстоящата Олимпиада в Рио.

Каратистът Борислав Начев се пробва с проект на стойност 1238.80 лв. Поставените цели са достигане на участие на Държавни купи и първенства и Европейски и Световни шампионати.

Друг местен лекоатлет, Михаил Иванов, се пробва с проект на стойност 700 лв. Той е амбициран да покрие нормативи за Европейски и Световни първенства.

1210 лв. e стойността на проекта на Доротея Димитрова. Тя цели да развие уменията си и да реализира потенциала си във високия скок.

Високи цели си е поставил и лекоатлетът от Койнаре Павел Танковски. Стойността на проекта му е 3000 лв. Павел цели подобряване на личните постижения на: 800 м – личен резултат на 2.03.00 мин; 1500 м. - на 4.22:00 мин.; 2000 м стипълчейз – 6.20.00 мин; 3000 м. – на 9.25.00 мин. Спечелване на три медала от Национални шампионати. Участие на Балканско първенство за юноши младша възраст и класиране до трето място.

На 5220 лв. е оценен проекта на Сунай Янушев от Червен бряг - покриване на норматив за Европейското първенство – 214 см и спечелване на медал от Балканско първенство.

Резултатът от анкетата на публиката ще бъде обявен след нейния край – на 07.05.2015 г. Победителят ще получи символичен чек със сумата на своето финансиране на церемония в родния му град, на която ще бъдат поканени местни общественици и представители на медиите.