Община Левски провежда конкурс за детска рисунка

Малчугани от 3 до 7-годишна възраст ще творят на тема „Слънцето на моя град“

Община Левски, Детска градина „Слънце“ и РИО-Плевен организират областен конкурс за детска рисунка „Слънцето на моя град“. Конкурсът е посветен на 70-годишнината от обявяването на Левски за град и по повод 1 юни Международен ден на детето, информират от местното управление.

Целта на събитието е да се насърчи развитието и реализацията на творческите заложби на децата от предучилищна възраст в областта на изобразителното изкуство. Да се стимулира желанието за детска изява. Темата на конкурса „Слънцето на моя град” има за цел да провокира положителни емоции, образи и асоциации, които предизвиква Слънцето като художествен образ.

В конкурса могат да участват всички деца от 3 до 7-годишна възраст, разпределени в две възрастови групи: Първа група – възраст от 3 до 5 години; Втора група – възраст от 5 до 7 години. Крайният срок за участие в конкурса е 20 май. Адрес за изпращане на рисунките: ЦДГ„Слънце” гр. Левски, ул. „Александър Стамболийски” №14а. Класираните участници ще бъдат уведомени по телефона до 28 май.

Класиралите се творби ще донесат на децата материални награди и от двете възрастови групи. Специалните награди са: Награда за най-малък участник; Награда за най-атрактивна техника на рисуване; Специална награда на Кмета на Община Левски.