Ивелин Чапанов си тръгна с две купи от планинското в Благоевград

Плевенчанинът се класира успешно на 1-во място в класа и на 3-то в Генералното класиране

Рали-пилотът Ивелин Чапанов от „Плевен рейсинг тим“ си заслужи почетното първо място в клас НС3 на автомобилното състезание „Планинско Благоевград“, провело се на 25 и 26 април. На второ място в класа се класира Стефан Стоев, а на трето - Димитър Кондев. Тази победа изпрати плевенския шампион на трето място в Генералното класиране от над 40 автомобила, взели участие. Така Чапанов си тръгна с две тежки и заслужени купи.

„Това е едно от най-успешните състезания за отбора досега!“, коментира въодушевено пилотът пред Plevenutre.bg. „Много добре отразено състезание, тъй като е 10-то юбилейно. Благодарности изказваме към организаторите. Благодаря на моя отбор, който допринесе за успехите, които постигнахме. Благодарим и на феновете на автомобилизма, защото без тях тези мероприятия няма да са същите“.

На първо и второ място в Генералното класиране са Пламен Стайков и Любомир Мечков с времена 6:14 мин. и 6:24 мин., състезавали се с Мицубиши Лансър. Ивелин Чапанов е след тях, заслужил си почетното трето място със своето Рено Клио Maxi за времето от 6:43 мин.

По време на състезанието се усещаше и силно напрежение от конкуренцията, споделя Чапанов. До втория манш на състезанието имаше голяма захапка с Илия Царски и Йордан Тодоров, с които разликите бяха стотни, но Царски решава да пропусне последния манш, а Ивелин сваля времето си до 2:13 мин., а Йордан Тодоров е с време от 2:15, което го изпраща на 4-то място в Генералното класиране.