Първа награда за танцьорите от ФА "Мизия" от "Болярско надиграване"

Плевенските деца са изправили на крака публиката и журито с изпълненията си

С първа награда от Петия национален фолкорен фестивал "Болярско Надиграване” се върнаха децата от Фолклорен ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” с главен художествен ръководител Михаил Денев. В същия фестивал танцьорите от клуб „Кайлъка” спечелиха наградата на спонсорите. Фестивалът се проведе този уикенд в Дворец на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново.

Плевенските деца са изправили на крака публиката и журито с изпълненията си на танцови композиции от Северняшката и Тракийската област. Те са преборили конкуренцията на още 12 състава от цяла България във възрастовата група до 11 г. В танците са участвали 24 танцьори, като най-малкият от тях е на 8 години, сподели Денев. Детският конкурс е протекъл под мотото „Малките големи танцьори” и изпълненията са били оценявани от професионално жури в състав: председател Никола Колев – преподавател в Хореографското училище, Румян Занев – гл. художествен ръководител на Разградския ансамбъл и ст. ас. Благовеста Калчева.

„Усещането през тези мигове как те аплодират, дори и журито, как те обявяват за победител, е неповторимо. Ликуването на децата - това остава. Другото е един ламиниран лист и някакъв предмет…”, сподели веднага след завръщането си от надпреварата в Старата столица Михаил Денев.