Румен Петков разкри за "открадната" фирма, намеси и съдия Ченалова

Румен Петков е информирал главния прокурор за случая

Румен Петков разкри на пресконференция в Плевен проблем с "открадната" фирма на българин, който случай е свързан със съдия Ченалова и нейното "съдействие" това да се случи.

"Дайте да видим, кои са съдиите, чиито решения следващата инстанция отменя? При мене в петък беше човек, на когото са му откраднали фирмите. И то същата съдийка Румяна Ченалова. Изпратил съм жалбата му на вниманието на главния прокурор и съм информирал министъра на правосъдието. Да видим, ще позволят ли... С французите няма да стане работата, защото имат посланик? Да видим сега този българин има ли посланик. Посланик може да му бъде правосъдният министър или главният прокурор. Става дума за младо момче, българче", разкри Петков и обеща да запознае обществото по-подробно с материалите по случая.

"Сега, той, като собственик, е информиран, че се свиква общо събрание, което ще вземе решение за разпродаване на активите. И той не може да направи нищо - гледа като наблюдател от Варшавския договор. Надявам се, след като защитим французина, да защитим и българина", завърши Петков.

По думите му съдебната реформа трябва да цели три основни неща – справедливост, бързина, без това да е за сметка на правото, и неотменимост.