Вдигат още една сграда в новия индустриален и логистичен парк в Плевен

Потенциален наемател на част от сградата е фирма в бизнеса с авточасти

С още една сграда ще порасне новият индустриален и логистичен парк на Плевен. Като цяло тя ще е складово-производствена и ще се разположи до новоизградения завод за автомобилни кабелни системи "Електрокабел България", съобщава gradat.bg.

Преди дни община Плевен e издала разрешение за строеж за първия етап, включващ складовата сграда с площ от малко над 3000 кв.м. Строителството й вече е в ход. Очаква се да бъде построена в рамките на седем месеца и до късната есен да се въведе в експлоатация. Потенциален наемател на част от сградата, в която ще се обособи малка търговска площ, е фирма в бизнеса с авточасти, но тя не е свързана с "Нексанс".

В строителството ще бъдат инвестирани приблизително около 1.5 млн. лв. Инвестицията е следващ етап от развитието на новия индустриален и логистичен парк в Плевен, месец след официалното откриване на новоизградения завод за автомобилни кабелни системи. Развитието на проекта за построяване на допълнителни производствени площи за нуждите на Nexans autoelectric се очаква през 2016.

Теренът, върху който се обособява новият индустриален и логистичен парк в Плевен, е близо 37 дка. Имотът е на "Плевен ритейл център" ООД с мажоритарен собственик "Бългериън Пропърти Девелъпмънтс" ЕООД - собственик и оператор на няколко логистични парка в България и специализирана в разработването и управлението на търговски, индустриални и складово-логистични площи.