В Червен бряг организират X-ти Регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици“

Заявките за участие се приемат не по-късно от 30 април

Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров1908“ – Ч. бряг обявява X-ти Регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици“ за певци и инструменталисти. Мероприятието ще се състои на 16 май от 10.00 ч., информира местното управление.

Конкурсът се е утвърдил като значимо събитие в региона и се провежда с подкрепата на Община Червен бряг. Целта на събитието е съхраняване и популяризиране на българското песенно и инструментално фолклорно изкуство. Стимулиране интереса на все повече деца и млади хора към фолклорното богатство на Северна България и предоставяне възможност за изява.

Участниците в конкурса трябва да са възпитаници на класове и школи към читалища, центрове за работа с деца и училища с профилирани паралелки /без да са от училища по изкуствата/; да бъдат с подходящо сценично облекло; да изпълняват произведенията наизуст. Те се разделят в три възрастови групи: І-ва от 5 до 10 години; ІІ-ра от 11 до 14 години и ІІІ-та от 15 до 18 години.

Заявките за участие по приложения образец се приемат не по-късно от 30 април на e-mail: [email protected] или на адрес: НЧ „Н.Й. Вапцаров 1908” – „Фолклорни приумици“ , ул. ”Търговска” 17, обл. Плевен, 5980. гр. Червен бряг.