IT специалисти ще изнесат безплатен семинар в Плевен

Форумът е първи по рода си за града на Панорамата

На 9 май в Плевен ще се проведе безплатен семинар на тема „IT бизнес в България“. Събитието се очаква с огромен интерес, тъй като ще е първо по рода си за града на Панорамата. Организатори на бизнес форума са плевенчаните Симеон и Георги Прусийски. Те споделиха пред Plevenutre.bg, че целта на форума е да се запознаят хората от града и областта с това какво се случва в IT индустрията в България, какви възможности има за реализация в сектора, какво се търси, какво се предлага, от къде да се започне.

Семинарът ще се състои в голямата конферентна зала на хотел Ростов - 2 етаж, а началото на лекциите е в 10 часа. Събитието е безплатно и няма запазени места, така че всички желаещи могат да се запишат предварително тук: ЗА ЗАПИСВАНЕ

Отварянето на залата ще е в 9 часа, т.е. преди първата лекция и това е момента, в който записалите се през формата, както и всички останали, ще имат възможност да се настанят. Залата е с ограничен капацитет!

На форума ще бъдат представени 7 лекции с продължителност по 40 минути. Темите, които ще бъдат представени от IT специалистите са "Онлайн маркетинг и реклама", "Онлайн търговия", "Игрови механики", "Как да стартираме собствен онлайн бизнес", "ИТ кариера и бизнес. Защо не в Плевен?", както и една интересна история от едно момче, което с бизнеса си отишло в Америка за 8 седмици.

Организаторите обещаха, че това няма да е единственото подобно събитие, което ще направят в родния си град, Допълнителна информация може да се нaмери на facebook страницата на събитието - https://www.facebook.com/bizzit.org, както и на сайта - http://bizzit.org/

Лекторите

Симеон Прусийски е съосновател и ръководител проекти на агенцията за дигитален маркетинг Startup Masters. Съосновател и мениджър проекти на компанията Webrika. Ръководител и тийм лидер на CloudCart – онлайн услуга за електронна търговия и бизнес. Лектор в академия Softbridge, където води курсове по програмиране за начинаещи. Участвал в разработката на множество проекти в сферата на онлайн търговия, онлайн хазарт, корпоративни сайтове, онлайн игри и други.

Георги Прусийски работи в IT сферата от 4 години. В този период успява да се изгради като специалист, като е заемал ръководни длъжности в едни от най-иновативните и успешни проекти в България. Смята че работата трябва да е нещо, което човек да обича и което го кара да се гордее с постигнатите резултати. Съосновател и ръководител проекти на компанията Webrika. Смята, че IT сферата е бъдещето, към което трябва да се стремим и споделя опита, уменията и знанията си като лектор в IT академия, както и по различни събития като презентатор.

Димитър Савов работи в сферата на уеб дизайна и онлайн маркетинга от 12 години. В момента управлява рекламен бюджет от над 1 000 000 лева на месец. Има рекламни кампании в над 30 държави от 6 континента. Участвал е в близо 200 онлайн бизнес проекта. Основател е на студиото за уеб дизайн Fasscorp Studios и съосновател на агенцията за дигитален маркетинг Startup Masters.

Крис Георгиев е съосновател на Imagga. Член на борда на директорите на StartUP фондацията, първата Българска организация за предприемачество. Съорганизатор на StartUP NEXT Конференцията в София, годишна стартъп конференция на английски, фокусирана върху CEE стартъпи. Блогър. Главен организатор и консултант на Startup Weekend София. Сътрудник на Starup Digest за София.

Кристиян Михайлов е предприемчив млад човек, който работи по стартиращите компании MyTeletouch – хардуерен стартъп и LeadersPlay – академия, която обучава ученици в начален курс на лидерски умения чрез игрови методи. Разработва бизнес игра, води обучения по игрови механики (gamification) и пише първата си книга на тази тематика. Счита, че невъзможното е понятие измислено от някой мързелив човек, който не е намерил с какво да се занимава. Хейтър за развлечение.

Петър Дяксов се занимава професионално с интернет търговия, онлайн маркетинг, SEO, SEM и мениджмънт. След като прекарва 4 години в Англия и завършва бакалавър и магистър в престижни английски университети, Петър решава да се завърне в своята родина и да развива собствен бизнес. Още на 18 той започва да се занимава с онлайн търговия в края на 2008 година. През 2011 създава един от най-успешните си проекти – fragrances.bg – един от най-популярните онлайн магазини за маркова парфюмерия, който от края на 2013 до сега е No.1 в Google.bg. В началото на 2015 официално основава IT компания за онлайн бизнес решения Tendrik и ръководи млад и ентусиазиран екип.

Стефан Иванов получава магистърската си степен в Техническия Университет в Аахен, Германия, където специализира във взаимодействието на човек с компютрите и дизайна на потребителски преживявания. След това той поема интересен професионален път включващ разработка на интерфейси за мобилни приложения, стартира собствена компания, започва да води курс по дизайн на потребителски преживявания, а отскоро е част от дизайн екипа на Инфраджистикс България като архитект на потребителски преживявания.