Общинско състезание "Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации" се проведе в Гиген

Най-добре в надпреварата се представи отбора на домакините

В края на април във физкултурния салон на СОУ „Асен Злтаров” в Гиген се проведе Общинското ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации - 2015”. В състезанието участваха отборите на домакините от Гиген, СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, ОУ „Христо Ботев” с. Брест и ОУ „Христо Ботев” с. Милковица. Гости на надпреварата бяха заместник-кмета на общината Владимир Дюлгеров, гл. специалист „Образование” – Галя Доцева и специалист „Гражданска защита” – Цветомир Цанков, съобщават от Община Гулянци.

Дюлгеров приветства участниците и публиката и даде старт на състезанието, което се проведе в два етапа – теоретична и практическа част. В първият етап учениците решаваха индивидуален тест за проверка на знанията за правилата за поведение и действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Вторият етап се поведе под формата на състезателни игри, в които децата показаха бързина и съобразителност при избор и поставяне на индивидуални предпазни средства, херметизация на помещения, първа помощ и гасене на пожар.

Най-добре в надпреварата се представи отбора на Гиген, следван от отбора на Гулянци, трети се класираха учениците от Милковица и четвърти - Брест. Всички участници в състезанието получиха индивидуална грамота и награда. Отборите също бяха наградени за отличното си представяне. Децата получиха и каталози с избрани скулптурни паметници от уредника на резервата "Улпия Ескус " в Гиген - Росица Маринова.