Проф. Андрей Пантев ще гостува на МУ-Плевен по случай 24 май

Ще се присъди наградата „Най-изявен студент 2015”

Академичното ръководство на Медицински университет-Плевен кани преподаватели и служители, български и чуждестранни студенти на висшето училище, на Тържественото честване на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. То ще се състои на 21 май-четвъртък, от 13.30 ч в зала „Магнум” на Втора клинична база. 

В програмата на празника е предвидено - Представяне за делото на Светите братя Кирил и Методий; Приветствие на Ректора по случай 24 май; Академично слово на специалния гост на събитието - проф. Андрей Пантев; Художествени и музикални изяви на български и чуждестранни студенти; Присъждане на наградата „Най-изявен студент 2015” на български и чуждестранни студенти и празничен коктейл.

„Най-българският и най-обичаният празник – 24 май – ни връща през вековете към епохалното дело на Светите братя Кирил и Методий, обявени от папа Йоан Павел II за Съпокровители на Европа. Днес българският език заема своето заслужено място сред официалните езици на Европейския съюз, а кирилицата е една от трите официални европейски азбуки“, коментират от ръководството на университета.

За тези, които желаят да станат част от събитието, им е осигурен транспорт от 12.30 до 13.00 ч от Медицински колеж при МУ-Плевен до Втора клинична база.