Цецка Цачева: Правим поредната правилна стъпка за развитието на Плевен

Новото тролейбусно депо на Плевен ще е с капацитет 70 места

"Правим поредната правилна стъпка за развитието на Плевен и общината - първа копка на обект, който е от изключителна важност за града", заяви председателят на парламента Цецка Цачева по време на официалния старт на строителството на тролейбусното депо. Тя участва в церемонията заедно с министър Ивайло Московски, депутата Владислав Николов, областния управител Ралица Добрева, кмета Димитър Стойков и посланика на Унгария Андраш Клейн.

Цачева отбеляза, че е важно гражданите да са отговорни и да пазят тролеите, за да не се налагат честите им ремонти. Като депутат от Плевен тя допълни, че според нея има нужда и общината да подобри инфраструктурата в кварталите на града, за да имат мотрисите по-дълъг живот.

Припомняме, че новото тролейбусно депо е компонент от един от най-мащабните проекти на община Плевен – „Интегриран градски транспорт на Плевен”, който се реализира по ОП „Регионално развитие” от 2012 г. Дейностите по проекта включват още въвеждане на интелигентна система за управление на транспортните потоци, ремонт и разширяване на въздушната контактна мрежа, ремонт на спирки, изграждане на мрежа от велоалеи. Капацитетът на депото ще е 70 места за тролеи.