Евродепутатът Андрей Ковачев ще посети Плевен по повод Деня на Европа

Поканата на народния представител е по инициатива на Жени ГЕРБ-Плевен

По инициатива на Жени ГЕРБ–Плевен д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП, ще посети Плевен по повод 9 май – Ден на Европа. На 8 май от 18.30 часа той ще присъства на благотворителния концерт, организиран от Националното сдружение на сираците в България, който се провежда под патронажа на Владислав Николов, народен представител, в МОЛ Панорама – Плевен.

На 9 май от 10.30 часа д-р Ковачев ще даде старт на Детския празник на тениса в чест на Деня на Европа, който ще се проведе на тенискортовете в „Кайлъка”. Специален гост на събитието ще е председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

От 11.30 часа Цецка Цачева и д-р Андрей Ковачев ще открият празничния концерт – заключителна част от трета съвместна национална инициатива под надслов „Да създадем заедно България 2020“, който ще се проведе на централния площад в Плевен. Събитието е част от изпълнението на проект „Изграждане на Областен информационен център“, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ“ и се организира от Областен информационен център Плевен и Община Плевен.

От 12.00 часа д-р Андрей Ковачев и Цецка Цачева ще дадат пресконференция в зала „Гена Димитрова”. За 12.30 часа е предвидена кръгла маса на тема: „ЕНП – Ценности и политики, с участието на д-р Андрей Ковачев, Цецка Цачева, председател на Народното събрание, Владислав Николов, кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, областният управител Ралица Добрева, общински съветници и кметове от Плевенска област.

От 14 часа д-р Андрей Ковачев ще присъства на празника на село Тодорово, информират от пресцентъра на ПП Герб.