Наградиха с юбилейни медали патриотите от Дружество „Традиция”

Отличията бяха връчени от о.з. Полковник Смарандов

На 7 май 2015 г., във Военен клуб – Плевен по повод 70 години от победата над фашизма (1945-2015) награди получиха ветераните от войните от област Плевен. С почетни юбилейни медали бяха наградени също и патриотите от Национално дружество „Традиция” – регионален клон в Плевен, за принос към военно- патриотичното възпитание на младежта и популяризирането на славната българска история, идентичност и бит. Наградите бяха осигурени от Националният комитет за честване на 70 години от Победата над фашизма и краят на Втората световна война, и бяха връчени от о.з. Полковник Смарандов.

На 9 май 1945 година с подписване на капитулацията на Германия, завършва Втората световна война. Над 40 милиона са жертвите от войната, като руските загуби се изчисляват на 27 милиона души – войници и цивилни граждани. Резултатите от битките край Москва и Сталинград, успехите при Курската дъга и Днепър предопределят изхода от Втората световна война. С освобождението на Европа и битката за Берлин Червената армия сложи победната точка във войната.

"Днес в навечерието на 9 май „Деня на Победата”, се прекланяме пред паметта на всички, знайни и незнайни - над 20 милиона руски граждани, проляли кръвта си за тази величава победа над фашизма", отбелязват от "Традиция".