Двама в болница с фрактури след катастрофа край Плевен

Инцидентът се е разиграл на пътя Българене – Свищов

На 7 май 2015 година около 11,15 часа на пътя село Българене – град Свищов лек автомобил „Волво 460“, собственост и управляван от 55-годишен от град Белене, движейки се в посока Свищов след десен завой се е удaрил отпред в лявата част на правилно движещия се в посока към Българене товарен автомобил „Рено Мастер", с водач 23-годишен от село Граф Игнатиево, област Пловдив.

Вследствие на удара са пострадали водачът на лекия автомобил - получил е увреждане на слезка и фрактура на гръдна кост и возещата се на задната седалка - 31-годишна от София, която е получила фрактура на лицева кост и таза. Пострадалите са транспортирани в ЦСМП – Плевен. Настанени са за лечение съответно в Гръдна и Челюстна хирургия, съобщават от полицията.

На водача на лекия автомобил е взета кръв за изследване за употреба на алкохол, а водачът на товарния автомобил е изпробван с техническо средство алкотест - "Дрегер7510" и уредът е отчел отрицателен резултат. За престъпление по чл. 343, ал.1, б. "б" от НК работа продължава разследващ полицай. Уведомен е прокурор от РП - Левски.