Евродепутатът д-р Андрей Ковачев подкрепи благотворителен концерт в Плевен

Събитието бе в подкрепа на 12 абитуриенти в неравностойно положение

Д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП, подкрепи благотворителния концерт в подкрепа на 12 абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен, които са проявили желание да продължат образованието си във висше училище. Концертът беше организиран от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов. Концертът е част от инициативата „Фестивал на красотата”, която подпомогна 28 младежи и девойки от област.

Д-р Ковачев адмирира благородната инициатива, не скривайки радостта си, че толкова много хора са готови да помогнат на младежите в неравностойно положение, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Изказваме искрените си благодарности на всички, които подкрепиха нашата кауза и успяхме да подарим на 28 абитуриенти един наистина звезден абитуриентски бал“, каза в началото на празничната вечер Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България.

С приветствие се обърна и кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, който изтъкна, че всяка благотворителна кауза заслужава подкрепа, особено когато е насочена за подпомагане образованието на младите хора.

От името на Регионалния инспекторат на образованието Албена Тотева благодари за оказаната от сдружението чест да бъдат поканени за активни партньори в това добротворчество и да подкрепят тези 28 младежи. „Ние, институциите, заедно можем повече в името и благото на нашите деца, за да могат да се реализират и да следват мечтите си”, допълни Тотева.

В концерта участваха Богомил Бонев, финалист от “Х Фактор”, Славена Родинова и Теодора Ганчева от „Х Фактор”, младите рап изпълнители от София Say P и K- Hustle и звездата от „Гласът на България” – Селим Миров.