„Вазовци“ се учат как да създават собствен бизнес

Децата обясниха подробно как се става снабдител и разпространител на кафе

Класният ръководител на 2д от СОУ „Иван Вазов“ Милена Борисова се зае с образователна инициатива да запознава учениците с множество интересни професии, където огромна роля имат и родителите. Тези дейности са част от програмата по предприемачество на Junior Achievement, информират от училището.

Тема на днешното посещение бе предприемачеството и създаването на собствен бизнес. С интересна презентация в няколко части и голям асортимент от нагледни материали, семейство Михайлови, чийто екип се състоеше от Божана от 2д, по-големия й брат и тяхната майка, обясниха подробно как се става снабдител и разпространител на кафе и кое е най-важното в този занаят. Като доброволец, желаещ да покаже на световната карта къде са държавите Бразилия и Виетнам, Дими от 2д успя да се справи с минимална помощ и показа, че класът е усвоил отлично предмета “Околен свят”.

Още по-информативна беше презентацията за произхода на кафето и неговото икономическо значение. Второкласниците успяха да се докоснат не само до процеса, по който се стига до ароматната напитка, но и да видят специално донесените мостри от различни сортове. Това, което ги грабна най-много беше частта, подготвена от Божана, която им разказа за други приложения на кафето и как могат да превърнат дори обикновената чаша в произведение на изкуството.

Класът се сдоби и с няколко полезни съвета как да заучава по-добре трудните чуждоезикови думи или години, свързани с историята, под формата на игри.