Новото дело срещу убиеца на Мишел е насрочено за тази седмица

Делото за убийството на 19-годишния младеж отново влиза в съда

Тази седмица делото за убийството на 19-годишния Мишел Коцев отново влиза в съда. В три последователни дни - 13, 14 и 15 май, то ще бъде разглеждано в Окръжен съд – Плевен.

Припомняме, че през февруари Апелативният съд във Велико Търново отмени присъдата на Мирослав Димитров, който бе признат за виновен в извършването на тежкото деяние. Постановеното наказание от Окръжен съд - Плевен бе 6 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в поправителен дом. Впоследствие обаче бяха открити нарушения и делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на съда в града на Панорамата.

"Питате ме какво наказание искам? Искам наказанието, след което това момче да не излезе на 23 - млад мъж в разцвета на силите си, и готов да заживее сякаш нищо не се е случило!... Не мога да приема, че това ще бъде справедливо, когато моето дете гние под земята! Невинно посечено от хулиган, за когото днес се измислят съдебни вратички да бъде почти изцяло оневинен за престъпното си деяние! Надявам се на справедлив съд в памет на Мишел!", заяви наскоро бащата на Мишел - Иво.