Един от най-успешните ни фотографи с уникална фотоприказка на сватбения си ден (Снимки)

Димитри Стефанов сподели с читателите на Plevenutre.bg част от магията на професията си

Един от най-успешните български фотографи Димитри Стефанов мина под венчило и направи уникален фоторепортаж на собствения си сватбен ден. Проектът на плевенчанина е наистина впечатляващ - той е уловил всеки ценен миг от големия ден - от самото събуждане на своята любима Людмила, през сутрешните приготовления и до казването на заветното "Да". Всички детайли, заснети в Плевен, са сглобени в поредност, представяйки прекрасното събитие в една неповторима по рода си фотоприказка, за която всяка една влюбена двойка би мечтала.

Димитри се занимава с фотография от 8 години, като заради професията си прекарва последните години между България и Испания. Toй е магистър по "Документална фотография" във фотографското училище EFTI в Мадрид (2009), където получава награда за най-добър фотограф на годината. Печели стипендия за семинара "Gervasio Sanchez Albarracin", а работата му е публикувана в някои от водещите български и световни медии. През 2011 г. е избран за Майсторския клас "Joop Swart Masterclass", организиран от "World Press Photo". През 2013г. е финалист за приза "Pikto Award" и получава 3-та награда от конкурса БГ Прес Фото. През годините 28-годишният Димитри е правил собствени изложби в Мадрид и Пловдив. Член е на "Photographic Museum of Humanity", Аржентина.

"Винаги съм казвал с гордост, че съм фотограф и че да правиш фотография не е същото като да правиш снимки, но това е друга тема на разговор. Влюбен съм в светлината, фигурите, цветовете, черното и бялото. Фотографията е геометрия и най - вече се прави от душа", сподели Димитри за Plevenutre.bg.

За идеята, да заснеме по-подобен начин най-важния ден за него и любимата му, допълва, че му хрумнала спонтанно, но бил убеден в крайния резултат, защото всичко е направено с любов.

Oще кадри от вълнуващата фотоприказка на Димитри и Людмила може да видите на неговия официален сайт