Люси Дяковска сред изненадите за Празника на Плевен

Пищен концерт на площада ще забавлява плевенчани

Плевенската филхармония, под патронажа на кмета проф. д-р Димитър Стойков, организира концерт на площад „Възраждане“ по повод Празника на Плевен. Събитието ще се състои на 14 май от 19:30 ч.

Тази година специално участие ще вземе плевенската поп певица Люси Дяковска. След като успешно пробяга 9 километров маратон в Германия, Люси ще е в пълни сили да застане на сцената в родния си град. Сред по-известните й парчета са “Down boy”, “Make a change”, “I had a feeling”, “Laws & Gabits” и др.

Участие в концерта ще вземат и Тримата славянски тенори, Константин Янков и Ивайло Михайлов. На диригентската палка ще застане Деян Павлов. Пред публиката ще се изяви и певецът и танцьор - Георги Пейчев, по-известен като Жоро-степа. В програмата са предвидени още Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков, Общински духов оркестър-Ловеч с диригент Виктор Павлов. В музикалния си репертоар те ще изпълнят руски, испански и италиански песни и канцонети; арии и хорове из опери и оперети; хора и танци от български автори; увертюра 1812 г. от П.И. Чайковски по случай 175 г. от рождението му.

Концертът ще завърши с празнична заря, която ще приповдигне още повече настроението на празнуващите. При лошо време концертът ще се проведе в ДКТ „Иван Радоев“.