Плевенчанка отива за златото на първите Европейски игри Баку 2015

Борислава Ганева се закани да твори история на татамито в столицата на Азербайджан

Съставът на българската делегация за първите в историята Европейски игри Баку 2015 бе утвърден днес по обед на заседание на Изпълкома на Българския олимпийски комитет, в което участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Общо 127 спортисти (67 мъже и 60 жени) са спечелили квоти и ще представят страната ни в състезанията, които предстоят в азербайджанската столица от 12 до 28 юни.

Любопитен факт е, че плевенчанката Борислава Ганева е единствената участничка от Българската национална федерация КАРАТЕ, която ще представи страната ни в Баку. Ганева се нареди сред най-добрите каратеки, след отличното й представяне на Балканското и Европейското първенств, които се проведоха таци година в Сърбия и Турция.

"Ние творим история в момента. В Баку ще се боря за златен медал, друг вариант няма", категорична е родната ни спортна надежда. Борислава посочи като най-силната и достойна конкурентка - 2-метровата състезателка от Хърватия, Маша Мартинович. Въпреки внушителните размери на противника, родната ни състезателка е решена да преодолее предимството на Мартинович с умела техника и спортен хъс.

Боксьорът Радослав Пантелеев, който също е родом от Плевен, също е попаднал в състава на българската делегация. Прави впечатление, че доста дебютанти ще получат шанс за изява на форума в Азербайджан.