Красимир Каракачанов представя "По пътя на труповете от Плевен до Бристол"

ПГ „Патриотичен фронт” ще презентира в парламента книга - историческо разследване

Народният представител и зам.-председател на 43-то Народно събрание Красимир Каракачанов и ПГ „Патриотичен фронт” канят за представяне на уникална книга-историческо разследване. Събитието ще се състои от 11.00 ч. в зала „Запад” на парламента. Това съобщиха от пресцентъра на ПГ „Патриотичен фронт”.

По време на представянето на книгата ще се разбере как един пасаж от книга може да предизвика историческо разследване, което да доведе до издаване на нова книга в търсене на истината. Тя е свързана със събития в Плевен и затова представянето ѝ е организирано от Красимир Каракачанов - народен представител от Плевенски избирателен район. Книгата е със заглавие „По пътя на труповете от Плевен до Бристол” и цели с предоставяне на научно изследване върху събитията да бъдат опровергани неверни твърдения, които променят историята на България и вредят на доброто ѝ име в други страни.

„По пътя на труповете от Плевен до Бристол” представлява научно разследване в отговор на мощна обществена реакция, предизвикана от скандална публикация, тиражирана извън границите на България и уронваща името на страната ни.

По време на представянето на книгата ще присъстват 16 известни български учени, сред които са акад. Георги Георгиев Марков, проф. Илия Тосков Тодев, Петко Недков Колев, Димитър Михайлов Димитров, д-р Елена Алекова Христова, д-р Димитър Христов Димитров и други. На събитието са поканени всички народни представители, персонални покани са изпратени до народните представители, избрани от Плевен, сред които е и г-жа Цецка Цачева – председател на Народното събрание.

В желание за изясняване на истината и събитията екземпляр от книгата е изпратен до над 30 посолства на различни страни у нас.