Общината ще получи дарение - еко табели

Плевенски шестокласник е спечелил дарението чрез успешно участие в конкурс

На 14 май (четвъртък) в 14 часа в зеленото пространство пред РБ ''Хр. Смирненски'' кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и началникът на отдел ''Екология'' Павлина Тодорова ще приемат дарение – еко табели от Българо-американска кредитна банка (БАКБ), съобщиха от пресцентъра на Общината.

От 5 ноември 2014 г. до 20 януари 2015 г. банката е провела Национален ученически конкурс „Зелена вселена“. Конкурсът е за проекто-дизайн на еко табела с цел провокиране на детското въображение, познание и загриженост за околната среда. 1840 деца на възраст 7 – 14 години от 181 училища от 102 български общини участват със свои рисунки на тема „Нарисувай екотабела и опази своя роден край“. Основните теми, които вълнуват децата на България са опазването на растенията и животните, разделното събиране на отпадъци и изсичането на горите. Оценяването на проектите е извършено от специализирано жури. С индивидуални награди и грамоти са отличени десет деца, както и техните училища.

Дарение получават и общините, от които са десетте призьора. Сред тях е шестокласникът от ОУ „П. Берон” - Плевен, Борислав Нечовски.