В Община Никопол се стягат за почистваща акция

Инициативата „Да изчистим България заедно“ вдъхнови никополчани да запретнат ръкави

Община Никопол се присъединява за пореден път към кампанията „Да изчистим България за един ден“, която тази година преминава под мотото - „Да изчистим България заедно”. Общината обяви, че ще се включи в инициативата на следните дати:

„На 17 май - Международен ден на спорта ще обединим усилия за почистване на зоните за отдих и спорт. Заедно бихме искали да се погрижим за местата, на които си почиваме и спортуваме - спортни площадки, стадиони. На 31 май – в навечерието на 1 юни – Международен ден на детето – заедно да се погрижим за местата, на които играят нашите деца – детските площадки. Да бъдем добър пример с почистване на отпадъци, оставени от други недобросъвестни граждани и да превърнем детската площадка в безопасно място за нашите деца. Също така на този ден ще бъде организирано почистване около домовете и междублоковите пространства. На 27 юни – в навечерието на Международния ден на Дунав - 29 юни - Почистване на р. Дунав, на водоеми, реки и дерета и прилежащи територии в населени места.

С участието на всички, заедно с Общинската администрация, да почистим замърсените терени и чрез съвместните ни усилията да постигнем възможно най-добър резултат. Всеки един от нас да даде своя принос да направим мястото, където живеем, още по приветливо и уютно!“, информира местното управление.

В сградата на Общинска администрация – Никопол, както и в Кметствата по населените места ще се раздават чували и ръкавици. Чувалите трябва да се оставят до контейнерите за битови отпадъци за да бъдат извозени след това.