Кметът на Белене с тържествено слово към завършващите абитуриенти

„Желанието ни е да изберете своя път, да се квалифицирате и да се върнете тук“

Кметът на Община Белене Момчил Спасов, придружен от заместника си Калоян Прокопиев, председателят на Общински съвет-Белене Стефан Николов и секретарят на Общината Яна Илиева, присъстваха на официалното изпращане на абитуриентите от випуск 2015. Те изпратиха учениците от двете гимназии в града - СОУ „Димчо Дебелянов” и ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри”.

„Честито завършване! Радвайте се и се веселете на предстоящите ви балове! Желая ви също успешни зрелостни изпити, след това кандидатстудентски изпити. Аз, като кмет на Общината, общинското ръководство сме винаги насреща, за да ви помогнем, с каквото можем и да отговаряме на въпросите ви. Знаете каква е ситуацията в града, в Северна България, а и в страната, но желанието ни е да изберете своя път, да се квалифицирате и да се върнете тук, в Белене, където да намерите реализация, да създадете семейства и да живеете”, отправи призива си кметът Момчил Спасов.

Той се срещна с младите хора в местното заведение на чаша кафе и им подари по една раница с логото на Белене. „Изборът на подарък е символичен, с пожелание да изкачвате много върхове, но винаги да носите със себе си най-скъпото - любовта към родния дом”.

Абитуриентите от випуск 2015 година ще отпразнуват своя бал в града на 24 май. Сборният им пунк е на площад „България” от 20.00 часа и те се надяват, че гражданите на Белене ще излязат, за да ги видят, поздравят и пожелаят „Попътен вятър!”, съобщиха от местната управа.