Буковлъшки търговци с неплатен акциз за близо 4 бона

В проверка на „Опел“ е открит незаконния тютюн

На 14 май за времето от 6:40 до 7:20 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР-Плевен провеждат специализирана операция. В района на кооперативен пазар в Плевен спират "Опел Вектра", управляван от 31-годишен от село Буковлък и две пътнички.

В автомобила в полиетиленови пликове и чували е установен насипен тютюн с общо тегло около 25,500 кг, както и 30 кутии с цигари без бандерол с марка "Marble". С протокол за доброволно предаване една от пътничките – 39-годишна от село Буковлък, е предала насипния тютюн и изрично в обяснение е заявила, че е неин.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК с нанесена щета от неплатен акциз в размер на около 3800 лв. Другата пътничка – 29-годишна от същото село, е признала, че 30-те кутии с цигари са нейни. Предстои съставянето на акт за административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове. За констатираното в хода на проверката, е уведомен разследващ полицай и дежурен прокурор в РП – Плевен.