Обявиха Свети Георги Победоносец за закрилник на Плевен

"Новият Плевен е все по-реален и видим", заяви кметът проф. д-р Стойков

"Поздравявам всички вас с празника на Плевен 15 май. За мен е чест в този ден с благословията на Българската православна църква да обявя за светец-закрилник на града ни Свети Георги Победоносец”, каза кметът на Общината проф. д-р Димитър Стойков в приветствието си по случай Празника на града. Той припомни, че името на светеца е носил един от най-тачените мъжки манастири, съществувал преди много векове в днешния парк Кайлъка.

Свети Георги Победоносец се нарича е един от най-свидните ни символи параклис-мавзолея, вграден в герба на Плевен. В словото си кметът проф. Стойков посочи, че с храбростта и бойната си слава, както и с плодородната си земя и развито земеделие градът ни е достоен да бъде под закрилата на Свети Георги.

„Плевен изправя глава. Новият Плевен е все по-реален и видим. Всеки нов обект е щрих в неговия облик. След още 4 години виждам Плевен здраво стъпил на краката си.”, каза плевенският градоначалник.

Той накратко припомни промените, случили се в Плевен за последните 3 години – изцяло обновената централна пешеходна зона, новите тролейбуси и разширяването на тролейбусната мрежа, още една детска градина, закрит плувен комплекс, центрове за настаняване о семеен тип и мн. др. Кметът допълни, че се работи по изграждането на депото за твърди битови отпадъци и на нов спортен комплекс. Проф. Стойков връчи на митрополит Игнатий почетен плакет с ключа за града.