Община Гулянци продължава с почистващата акция

Десетки хора допринесоха, за да станат населените места по-красиви

Тази година кампанията "Да изчистим България!" е организирана общо в пет еднодневни акции в периода от 10 май до 27 юни. Община Гулянци се включи в първата акция на инициативата на 10 май, когато е Европейският ден за почистване. Обект на акцията бяха междублокови пространства, улици, градинките пред домовете на хората, около училища и детски градини. Десетки хора дадоха своя принос, за да станат населените места на общината по-красиви, чисти и подредени.

Графикът за останалите акции на инициативата "Да изчистим България заедно!" за Община Гулянци продължава на 17 май, където ще бъдат почистени зони за отдих и спорт – вилна зона, стадиони в кметствата на общината, спортна площадка, централният парк. В акцията активно ще се включат общинска администрация и ученици от СОУ „ Христо Смирненски”. На 31 май, ден преди Деня на детето, ще бъдат почиствани детските площадки на всички кметства на общината. На 27 юни ще се извърши почистване на водоеми, реки и дерета и прилежащи територии по населените места. Началото на акциите във всеки от посочените дни е 9:00 часа.

Община Гулянци се обръща с призив за съдействие и помощ от страна на всички граждани. Желаещите да се включат в кампаниите да заявят предварително участието си в съответното кметство или общинска администрация. Чувалите с отпадъци трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци, съобщиха от местната управа.