Нужни са още средства за лечението на Антонио

Плевенчани могат да бъдат съпричастни чрез присъствие на благотворителното дрифт шоу "Плевен на скорост"

Събраните до момента средства от благотворителната кампания в помощ на Антонио Антонов от Плевен не достигат за лечението му и утре - 17 май, ще се състои поредната проява, която е в подкрепа на каузата.

Под патронажа на Община Плевен ще се състои благотворителното дрифт шоу "Плевен на скорост". То ще започне от 10.30 ч. на картинг пистата и е включено в програмата, посветена на Празника на града. Шоуто ще бъде напълно демонстрационно, т.е няма състезателен характер. Входът за желаещите е свободен. Предвидени са и игри с публиката, няколко дрифт сесии и различни атракциони. Шоуто ще стартира от 10 ч. с брифинг на участниците, от 10:30 започва дрифт сесия 1. Към обяд е предвидена кратка реч на кмета на общината – проф. д-р Димитър Стойков. След това започва и втората дрифт сесия. До края на шоуто публиката ще се наслади и на дрифт сесии 3 и 4, както и на картинг шоу, изненади и свободно каране.

Ще има дарителски кутии, които ще са поставени на входа на спортното мероприятие. На тях ще бъде залепена сметката за дарение за лечението на Антонио. Две кутии ще са разположени на входа и две вътре - до щанда за безалкохолни напитки и храни.

Следващата неделя - 24 май, от 10.30 ч. дрифт шоу ще бъде организирано и на картинг пистата във Враца, което също е част от дарителската инициатива. На следващият ден - 25 май, от 18.30 ч. в зала "Катя Попова" в Плевен кампанията в подкрепа на момчето ще продължи с поредния благотворителен концерт под патронажа на общината.

Общо за лечението му са необходими 105 хиляди евро - за присаждане на стволови клетки в Москва. Антонио Антонов е ученик в Професионалната гимназия по транспорт в Плевен и страда от церебрална парализа.