Рекорден брой деца ще участват на турнира "Тереза Маринова и приятели"

Спорт

22-05-2015, 08:20

Снимка:

Тереза Маринова и приятели"/Фейсбук

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

От архива: Тереза Маринова и скокът за историята (ВИДЕО)

Тереза Маринова стана посланик на "Отбор на надеждата"

В турнира за втора поредна година ще има и международно участие

Рекорден брой деца от цялата страна на възраст от 6 до 12 години ще участват в шестото издание на турнира по лека атлетика за подрастващи "Тереза Маринова и приятели". Надпреварата ще се състои на 23 май (събота) от 10.00 часа до 16.30 часа на стадиона на Национална спортна академия в София, а организаторите очакват в състезанията да се включат над 670 млади атлети.

В турнира за втора поредна година ще има и международно участие, като за надпреварата в София ще пристигнат девет млади таланти от Румъния. Турнирът е под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и се организира в партньорство с Българска федерация по лека атлетика и Министерство на младежта и спорта и с подкрепата на НСА.

"Няма да върнем нито едно дете. Всяко желаещо ще може да се запише и да се включи в състезанията. Нашата цел е колкото се може повече деца да дойдат и да се докоснат до леката атлетика. Това е спортът, в който всяко дете може да намери своята дисциплина. Надявам се един ден да видя някое от тези деца на голямата спортна сцена, където да печели медали", каза патронът на празника Тереза Маринова, олимпийска шампионка в тройния скок от Игрите в Сидни през 2000 година.

На събитието ще присъстват и други известни настоящи и бивши български лекоатлети, сред които Христо Марков, Ива Пранджева и Петя Пендарева,