Кметът проф. Димитър Стойков изслуша проблемите на жителите от три плевенски села

Местните се запознаха с изпълнението на бюджет 2014 година

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков се срещна с жителите на Бръшляница, Коиловци и Мечка, информират от ПП Герб. Заедно с него бяха секретарят на Общината Бранимир Мирчев, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и общинският съветник от ГЕРБ Даниела Гонкова.

Кметът на Община Плевен представи накратко изпълнението на бюджет 2014 година и изслуша проблемите, които хората представиха пред него. Като цяло акцент в разговорите бе темата за заетостта и действията, предприети от кмета и резултатите от тях. Плевенският кмет подчерта, че нивото на безработицата на територията на Общината е с 2% по-ниско спрямо средните стойности за страната.

„1760 са работните места, които са разкрити на територията на Община Плевен от началото на моя мандат. По-ценното обаче са възможностите за трайно назначаване на хора, които с усилията на Община Плевен вече са факт. 114 работни места са разкрити в Ясен, 500 души ще бъдат наети в Нексанс и новината е, че плевенски инвеститор ще реализира в Плевен бизнес, в който ще бъдат заети 750-800 човека”, каза проф. Стойков. Той обяви още, че тази година трите населени места ще получат по 10 000 лева допълнително за рамонт на улици.