Задържаха телефонни измамници, преметнали семейство от Плевен

Извършителите са от село Градище

Служители на полицейското управление в Павликени са задържали укриващ се извършител на телефонна измама. Престъплението е извършено на 29 март тази година, а потърпевшите са семейство от Плевен, което е предало 1400 лв. на извършителите на територията на павликенското село Бутово.

Става дума за случая, в който непозната жена се обадила на домашния телефон на потърпевшите в града на Панорамата и им съобщила, че тяхна близка им е изпратила колет от чужбина. Издиктувала им номер на "куриерската фирма", където друга жена им обяснила, че е платила сумата от 700 евро на митницата, за да не отворят пратката и за да я получат потърпевшите трябвало да възстановят сумата. Уговорили се предаването на парите и пратката да стане в гр. Левски. Впоследствие от "куриерската фирма" променили мястото – с. Бутово. В уреченият час семейството предало 1400 лв. на непознат мъж и получили пакет, в който по-късно установили, че има вафли.

След проведени действия по разследването павликенски полицаи установили извършителите – 26-годишният Г. Г. и 29-годишния А. Я. и двамата от с. Градище.

На 15 май Г. Г. е  привлечен като обвиняем и към момента е с наложена постоянна мярка за неотклонение ''задържане под стража''. Съучастникът му е бил обявен за издирване. Към момента и той е установен. С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава, съобщават от полицията.