Срамота! Окрадоха и гроба на убитата Вероника

"Имаме чувството, че хората забравиха за тази трагедия", проплакаха почернените родители от Никопол

"Това, което ни беше казано от полицията, само това знаем. А то е, че Илиян Здравков е убиецът на Вероника. Той е задържан и вече е в затвора. Това, от което ни показаха от прокуратурата, разбрахме, че е той. И ние им вярваме", зявиха родителите на убитата Вероника в предаването "ДикOFF" по Нова телевизия чрез сателитна връзка от Никопол. На 28-и май се навършват 3 месеца от смъртта на 23-годишното момиче.

"Имаме чувството, че хората забравиха за тази трагедия. Искаме паметта на детето ни да е жива. И да напомняме за жестокото убийство на Вероника. И не само заради нея. Може да се случи на всяко семейство. Хубаво е българският народ да не забравя такива моменти. При нас се появи изрод, той не е човек, който няма какво да прави и тръгнал да убива. Искам да попитам народа: Кого биха предпочели да съществува - човек като Вероника, която е бакалавър и караше магистратура, работеше, учеше и си постигаше целите, или изрод-убиец, който стои и се чуди какво да прави?! Само ходи да краде, да убива. Виждам, че тази циганска паплач само деца прави и ние се принуждаваме да ги издържаме, защото се явяват като социално слаби, ходят крадат още от малки. Такива хора ли да гледаме?", възмутиха се почернените родители през сълзи.

"Откакто сме погребали Вероника, на гроба ходихме всеки ден до 40 дни. Нейни приятели занесоха плюшени играчки - мечета, сърчица... Но някой ходил и крадял от гроба. Поразровихме се и ни стана ясно, че са пак такива "поддръжници" на Илиян Здравков. Чудя се как са останали 2-3 играчки, които са и ги оставили нейните приятелки", допълни бащата Трайчо.

"От съда искаме най-строгото наказание. Разбрахме, че в България не може да има смъртна присъда, защото сме в ЕС. Имаме опасения, че ще признае вината си и ще получи ниско наказание. Аз не искам това да стане. Искам подкрепа от българския народ - да остане в затвора, а ако ще излиза, да излезе само като мъртвец", помоли таткото.