Организират състезание по редене на пъзел в Плевен

Всеки състезател получава пъзела, с който се състезава

Организират голямо пъзел състезание за малки и големи на 6 и 7 юни. Участието става със записване и заплащане на такса от 5 лв на място в кафе-сладкарница „Пъзелчето“. Записването е до 3 юни включително, информират организаторите.

Състезанието ще се проведе по възрастови групи - 1 група - до 5 години с пъзел 24 части; 2 група - до 7 години с пъзел 40 части; 3 група - до 10 години с пъзел 40 части; 4 група - до 13 години с пъзел 80 части; 5 група - до 16 години с пъзел 80 части; 6 група - до 19 години с пъзел 80 части. Желаещите над 19 години също са добре дошли, като ще сформира 7-ма група с пъзел 120 части.

Всички детски групи ще се състезават с пъзел с изображение на Панорамата, а 7-ма група ще се поизмъчат освен със 120 части и със изображение на Историческия музей, където небето изисква майсторлък. Важно е да се отбележи, че всеки състезател получава пъзела, с който се състезава. Победителите във всяка група освен пъзела, с който се състезават, ще получат и награда пъзел Castorland и грамота за участие.