Спартак (Плевен) ще гради база за 1,5 млн. лева

Все още се работи по-осигуряването на бюджет за Б група

Спартак (Плевен) е внесъл проект за разширяване на базата си. Той е на стойност 1,5 милиона лева и включва изграждането на ново игрище с големи размери, което да бъде в близост до стадион "Плевен". На него ще има трибуни и лекоатлетическа писта. Министърът на физическото възпитание и спорта Красен Кралев вече е посетил Плевен, за да се запознае с идеите на Общината и клуба, като е дал зелена светлина за реализацията на проекта. Това обяви председателят на УС на клуба Евгени Генов пред вестник "Тема Спорт".

"Инвестицията е много сериозна. В размер на 1,3 милиона лева. Става въпрос за изграждането на ново тренировъчно игрище с напоителна система, лекоатлетическа писта, трибуни и съблекални. В момента тече процедура около осигуряването на поливна система за двете съоръжения, която е на стойност 200 хиляди лева. Министърът на спорта Красен Кралев дойде и направи оглед на базата, съгласи се с това, което предлагаме. Одобри проектите ни. Имаме уверението, че те ще бъдат реализирани. Мисля, че това ще е много добра инвестиция. Знаете, че миналата година открихме един помощен терен, който се ползва от школата. Имаме осигурени и около 8 хиляди лева за закупуването на машини за подобряването на официалния терен. Преди две години направихме ремонт на стадиона, с които направихме така, че да приведем трибуните, съблекалните и терена в добър вид. Затова мисля, че няма да имаме проблем с лицензирането и ще може да играем на него в Б група", обясни Евгени Генов.

Той добави, че все още се работи по-осигуряването на бюджет за Б група.

"Основните спонсори на Спартак са община Плевен, бизнесменът Стефчо Додовски, Величко Великов чрез фирмата Импорт Експорт, и от втория полусезон на тази кампания - Метаком. До края на годината сме осигурили 80 хиляди лева. През 2015/16 имаме обещание от кмета, че ще помогне за лицензирането на клуба и поемането на разходите по тях. Имахме подкрепа от Общината през тази година. Парите, които ни осигуриха, бяха увеличени, като предполагам, че те ще продължат във възходяща линия и в края на 2015 и началото на 2016. Но ще търсим още спонсори. От общинското дружество ни увериха, че ще бъдат сключени договори за реклама. Макар че те са по 1000 или 2000 лева, то все пак и това са някаква помощ. Водим преговори с Метаком да е наш основен спонсор в Б група. Предполагам, че ще успеем да осигурим необходимите пари, но бюджетът все още е в процес на уточняване. Вярвам, че ще се справим, а феновете ще имат поводи за радост", завърши Генов.