Разбиха нарколаборатория край Плевен!

Четирима отглеждали марихуана в нефункциониращ птицекомбинат до Бохот

На 24 и 25 май 2015 г. под ръководството на ОП – Пловдив, с участието на МВР – Пловдив,са извършени множество интензивни процесуално-следствени действия, при които е установено, че в гр. Пазарджик, в с. Кърнаре и в с. Бохот, обл. Плевен, е организирано отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

В нефункциониращ птицекомбинат, в близост до Бохот, Георги Димов, Марио Марков и Еленко Марков, подпомагани от Людмил Захариев, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, са засели и отглеждали марихуана. При извършено на 24 май 2015 г. претърсване в постройката на бившия птицекомбинат са открити две оборудвани помещения с 531 растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана с общо тегло 166.57 г, кокаин с общо тегло 0.290 г и един брой пистолет с боеприпаси (вероятно газов). Помещенията се специално оборудвани със самостоятелно осветление и напояване.

През същия ден – 24 май 2015 г. е извършено претърсване на лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Георги Арнаудов, придружаван от брат си Христо Арнаудов. Открити и иззети са 57 броя растения марихуана в начален стадий на растеж. Веднага след това в дома на Арнаудови в Пазарджик е извършено претърсване, при което са открити и иззети вакуумирани найлонови пликове, съдържащи марихуана с общо тегло 1715.68 гр., електронна везна със следи от марихуана, приспособления и торове за отглеждане на марихуана, както и 5 бр. растения марихуана.

Георги Димов, Марио Марков, Еленко Марков и Людмил Захариев са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на марихуана, а Георги Димов – и за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Георги и Христо Арнаудови са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана.

Всички обвиняеми са задържани до 72 часа и предстои разглеждане на искане на ОП – Пловдив за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.