Плевенското бюро по труда насърчава работодателите с близо 4000 лв. за наемане на безработни

В 5 града осигуряват заетост на продължително безработни лица

Дирекции „Бюро по труда" от градовете Плевен, Долна Митрополия, Червен бряг, Левски и Никопол уведомяват работодателите, че стартира прием на заявки за разкриване на работни места по Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица. По Програмата се осигурява заетост на продължително безработни лица, регистрирани в бюрата по труда и се повишава пригодността за заетост на лицата, чрез включването им в обучения, водещи до повишаване на знанията и квалификацията.

В Програмата могат да се включат работодатели от частния сектор, и работодатели от публичния сектор. Процедурата на одобряване на подадените заявки ще се извършва по критерии за подбор и оценка на работодатели от Съветите за сътрудничество към ДБТ по Правила за кандидатстване на работодателите по Програмата, публикувани на Интернет страницата на Агенцията по заетостта (www.az.government.bg). Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7–дневен срок от публикуване на обявата. Допълнителна информация може да се получи в бюрата по труда.

Дирекция „Бюро по труда"-Плевен уведомява, че разполага и с финансови средства в размер на 3850,62 лева за насърчаване на работодатели да наемат на работа безработни лица до 29-годишна възраст, завършили средно или висше образование и без трудов стаж. Крайният срок за приемане на документи е 29 май.