Очевидец на екшъна в кв. "Дружба": Извади пистолета и започна да стреля от упор по Христо

Пряк свидетел на случилото се във вечерта на 26 май с разказ от първо лице

По-рано днес ви известихме за инцидента в кв. „Дружба“ от снощи, при който бе прострелян мъж. Раненият е 52-годишният Христо Иванов. Тази сутрин потърсихме информация от пресцентъра на полицията, откъдето ни заявиха че в основата на историята е направена забележка към събрала се компания до блок 422.

По-късно през деня, обаче, с нас се свърза пряк свидетел на инцидента, който категорично опроверга подадената от МВР информация и пожела да разкаже от първо лице за случилото се във вечерта на 26 май. Публикуваме целия разказ на очевидеца, пожелал анонимност по лични съображения.

"Не знам защо от полицията излизат с такава информация, но истината за случилото се е коренно различна. Има едно семейство Якови, които живеят на 1-ви етаж. Или по-скоро се води приземен. Има гаражи под тях. Гаражът, който е точно под това семейство, е отдаден под наем на живущи в съседен вход. От този гараж три или четири пъти сме изнасяли маса и сядаме на поляната пред блока след работно време, да се видим и побъбрим. Музика силна никога не е имало, което беше и установено при подаден сигнал за едно от събиранията. С познати, сред които пострадалия и други съседи от входа, пиехме по бира. Въпросният господин Яков умираше от яд, защото него никой не го обича в блока. Няма човек, с когото да не се е скарал. И след като видя, че със сигнали в полицията нищо няма да направи, понеже не правехе нищо нередно, пусна жалба срещу хората, които са взели гаража под наем – под предлог, че правели страшни сбирки. Но пак отбелязвам – установено е, че няма нарушаване на обществения ред.

След тази жалба. подадена от Яков, той насъсква зет си Тихомир Томов към саморазправа със синовете на г-н Димитров, който е наемател на гаража. Вчера през деня Томов е търсил момчетата пред блока и, когато не ги е намерил, е казал пред живущи, че ще се върне вечерта. Христо, простреляният мъж, е приятел с техния баща. Извика ги пред блока с майка им, бяхме няколко човека - чакахме Томов, за да поговори с него и да го убеди да не прибягва до подобна саморазправа.

Както седяхме на масата, към 20.30 часа той се появи с жена си, слезе от колата и се запъти към нас. Христо го помоли да седне и да поговорят. Искам да отбележа отново, че имаше на масата други хора от входа и съседния блок. Той отказа и заяви, че няма какво да се разправя и ще убие всички. В този момент извади пистолета и започна да стреля от упор по Христо! Цялото му лице и гърди се обляха в кръв. Не успяхме да изчакаме линейката и сами го транспортирахме до бърза помощ. Ето това е случаят. Ако ви трябват и други хора да го потвърдят, ще ви ги предоставя. Да вметна също така, че след стрелбата тъщата на Тихомир се показа на терасата и гордо заяви пред целия блок, че ще очисти всички. Имаме информация, че в момента Яков плаща на съседи да описват случая по друг начин“, разказва очевидецът.