"Улицата на цветята" остава за поне още 6 месеца

Мисия

29-05-2015, 11:07

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще я има ли "Улицата на цветята" в Плевен?

Продължава търсенето на трайно решение за проблема

Проблемът с "улицата на цветята" вълнува всички плевенчани. На последната сесия е решено да бъде дадена отсрочка от 6 месеца за собствениците на павилионите. Припомняме, че те трябва да бъдат преместени на друго място в града, защото на паркинга зад тях е предвиден строеж на нова сграда. Собственикът на имота планува лице на сградата да бъде точно ул. „Цанко Церковски“, което води до отстраняването на цветарите от мястото.

"Проблемът е многогодишен. Създадена бе комисия, която да вземе становище, но реално нямаме решение на проблема все още. Комисията е имала две заседания, но членовете са на различни мнения относно начина за справяне със ситуацията", отбеляза председателят на общинския съвет Дарин Ангелов на пресконференция.

"Кметът предложи вариант, който премина през много обсъждания. Идеята му засега е да се отдаде този терен на публичен търг, в който ще се допуснат само членове на Съюза на цветопроизоводителите и цветотърговците. Ако никой не се яви, тогава ще се пусне свободно, без ограничения за участниците. През тези 6 месеца ще се търси решение на въпроса, ще се говори със съседите по имоти. Строежът се забавя, той е склонен за тази отстъпка и влиза в положение относно случващото се. Проблемът е архитектурен и юридически", допълни Ангелов.

По думите му има и нов вариант. Има инвеститор, който иска да закупи целия участък и да откаже съсобствениците на терена от инвестиционните им намерения.

"Изменения на благоустройствения план или отстраняване - това са вариантите. Хората са си в правото да си ползват имота", каза още председателят на Обс. "Надявам се в близките месеци да се стигне до спразумение със съсобствениците", завърши Ангелов.