Плевенчани катастрофираха на разклона Долни Луковит - Глава

"Ауди" се е ударило в товарен автомобил

На 28 май 2015 година в 09.20 часа в РУ МВР - Кнежа е получен сигнал за настъпило ПТП на разклона за село Долни Луковит - село Глава. На място веднага е изпратен полицейски екип.

От извършения оглед е установено, че лек автомобил "Ауди", управляван от 29-годишен от Плевен се е удaрил в движещия се пред него товарен "Рено - Мастер", с водач 47-годишен от Плевен.

Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал 35-годишен от Плевен - пътник в лекия автомобил "Ауди". Транспортиран е до УМБАЛ "Г.Странски", прегледан е и установено, че има охлузни рани в областта на главата и натъртвания в областта на гръдния кош. Освободен е за домашно лечение - без опасност за живота.

Водачите са изпробвани за алкохол с техническо средство "Алкотест-Дрегер - 7510", който е отчел отрицателен резултат и на двамата. Уведомен е прокурор при РП - Кнежа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1 б. " б " във връзка с чл. 342, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай, съобщава МВР.