Магдален Димитров: Реализирайки този проект, ще дадем работа на около 800 души

"Голямата ми болка е, че младите специалисти напускат Плевен", сподели властелинът на модния бизнес

„В мене се зароди една нова мечта да създавам собствени марки, които да продавам в целия свят. През 2014 г. регистрирах марката “Desizo Moni Milano”. Но, за да мога да реализирам това нещо, трябваше да мога да продавам продукта, който да създавам в тези магазини с оглед най-модерните тенденции в световната търговия, а това е т.н „бърза мода“ (бързо да пристигат търсените стоки в магазините). Затова се наложи и дойде тази идея, и мечта, аз да произвеждам всичко това, което се предлага в тези магазини", заяви Магдален Димитров по време на официалната церемония за първата копка на новия производствено-административен комплекс "Десизо - Мони М3".

"Освен сака, костюми и палта, продължавам с ризи, джинси, обувки, което наложи реализирането на този проект. Инвестицията е на стойност 25 млн. лв., която включва фабрика за обувки, цех за производство на ризи, цех за джинс и шивашко предприятие, което е копие на предприятието в Швейцария - най-модерното шивашко предприятие в света. Така че ние имаме копие на най-новото и най-модерното шивашко предприятие от световен мащаб. Всичко това ще ни позволи да създаваме един многообразен и висококачествен продукт, който да предлагаме на световния пазар. Реализирайки този проект ние ще дадем допълнително работа на около 800 души и ще инвестираме допълнително освен тези 25 млн. лв., то и допълнително средства от европейските фондове", коментира модният властелин.

"Като инвеститор и плевенчанин искам да споделя и една болка, а тя е проблемът с младите специалисти, които за съжаление напускат града ни, ненамирайки условията ни на живот, които да ги удовлетворят и ненамирайки работата, която им харесва, както и заплащането. Така в този проект, който се разделя на производствен на площ около 11 хил кв метра има още две неща – това са административната сграда и социален и спортен сектор. Именно това го правя заради младите хора. Административната сграда ще бъде изключително модерна и няма да бъде алтернатива в България. Сградата ще има невероятни условия за работа на специалисти като дизайнери, моделиери, конструктори, технолози, финансисти, търговски мениджъри и др. Но смятам, че това няма да е достатъчно, затова сме проектирали един социален и спортен комплекс, където младите хора да могат да се чувстват добре след работа. Това е клуб - ресторант, голям фитнес и басейн, футболно игрище", допълни Димитров.

"Смятам да не спирам до тук, следващата ми мечта е да направя едно модерно училище, в което да има различни специалисти, които да учат младите хора, за да виждат смисъл в образованието“, завърши инвеститорът.